Wednesday, April 7, 2010

PRK HULU SELANGOR , UMNO DAH KALAH


Dalam demam dan selesma politik Malaysia sejak akhir-akhir ni, memang banyak perkara yang tak diduga berlaku...

Umno yang kehilangan gigi taring semasa PRU 12 lepas dilihat agak terdesak untuk memulihkan kejantanan mereka yang semakin lama semakin hilang ketulenannya..

Jadi PRK Hulu Selangor adalah masa dan tempat yang paling strategik untuk Umno menguji kekuatan zahir dan batin mereka.. Usha mendesak agar kerusi Hulu Selangor diserahkan kepada Umno adalah cadangan terbaik bagi memulihkan semangat dan membuang sial kekalahan PRU 12 yang lalu..

Namun bagai dikata dan diduga bahawa Umno masih lagi dalam delima memulihkan kejantanan mereka, kerana belum bertanding mereka telah kalah..Umno kalah kepada MIC dalam perebutan untuk mendapatkan kerusi Hulu Selangor..

Umno yang sepatutnya bertanding di Hulu Selangor kerana majoriti pengundi Melayu adalah paling tinggi, jadi kenapa diserahkan kepada MIC.. sebabnya mudah sahaja, kerana Umno sendiri tidak yakin dengan undi Melayu..kalau Umno mendakwa bahawa mereka mendapat sokongan yang kuat dari orang Melayu, mereka tidak perlu bimbang dengan ugutan MIC kerana dengan undi orang Melayu sahaja mereka tetap mampu menang

Ini bermakna Umno sendiri sedar bahawa segala usha pujuk rayu, fitnah media kepada Pakatan Rakyat, isu lompat parti dan semua serangan mereka kepada Pakatan Rakyat adalah gagal,.

Gagal bermakna orang Melayu masih tidak mempercayai Umno..

No comments: